Πολιτική προστασίας και όροι χρήσης

Όροι χρήσης

Με την είσοδό σας στον ιστότοπο visitmegara.gr συνενείτε και αποδέχεστε χωρίς περιορισμούς και ανεπιφύλακτα τους παρακάτω όρους χρήσης τους οποίους θα πρέπει να έχετε διαβάσει και πλήρως κατανοήσει πριν κάνετε χρήση της ιστοσελίδας μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε πλήρως ότι δεσμεύεστε από όλους τους όρους και προϋποθέσεις που τον διέπουν. Το visitmegara.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας συμφωνίας ανά πάσα στιγμή, χωρίς προειδοποίηση.

Γενικά

Η ιστοσελίδα www.visitmegara.gr αποτελεί διαδικτυακό τουριστικό οδηγό της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, που εδρεύει στα Μέγαρα, Μωραΐτη Χρήστου & Μαυρουκάκη Γεωργίου, με τηλέφωνο 2296089188 και e-mail info@visitmegara.gr .
Η είσοδος και η περιήγηση στον ιστότοπο www.visitmegara.gr καθώς και η χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προϋποθέτει την προηγούμενη ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης και συμμόρφωση με αυτούς. Κάθε χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.visitmegara.gr, υποχρεούται να διαβάσει προσεκτικά του παρόντες όρους χρήσης και σε περίπτωση που διαφωνεί με αυτούς οφείλει να απόσχει από περαιτέρω περιήγηση και από κάθε χρήση παρεχόμενων υπηρεσιών, άλλως αναγνωρίζει αυτόματα ότι διάβασε τους παρόντες όρους χρήσης, συναινεί ανεπιφύλακτα σε αυτούς και αναλαμβάνει την υποχρέωση τήρησής τους. Τυχόν ακυρότητα κάποιων εκ των παρόντων όρων χρήσης, δε συνεπιφέρει την ακυρότητα και των λοιπών, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν δεσμευτική ισχύ. Ομοίως, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε των παρόντων όρων καταστεί αντίθετος προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Σε περίπτωση που η χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας του διαδικτυακού τόπου www.visitmegara.gr διέπεται από ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις χρήσης, οι ειδικότεροι όροι θα ισχύουν από κοινού με τους παρόντες, εκτός των περιπτώσεων συγκρούσεως οπότε θα υπερισχύουν οι ειδικότεροι όροι της κάθε υπηρεσίας.

Η ΔΗΚΕΔΗΜΕ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί και να αναθεωρεί μονομερώς, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, τους παρόντες όρους χρήσης, στα πλαίσια του νόμου, των συναλλακτικών ηθών και της εμπορικής της πρακτικής.

Πνευματικά δικαιώματα

Κάθε εμπορικό σήμα και διακριτικό γνώρισμα που περιέχεται στην ιστοσελίδα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ προστατευόμενο από το νόμο, πλην αυτών που χρησιμοποιούνται σε σχέση με προβαλλόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, για να προσδιορίσουν την προέλευση αυτών, τα οποία ανήκουν στους αντίστοιχους δικαιούχους. Ομοίως, η ΔΗΚΕΔΗΜΕ είναι δικαιούχος του ονόματος χώρου (domain name) www.visitmegara.gr, όπου φιλοξενείται ο ιστότοπος και ο διαδικτυακός τουριστικός οδηγός αυτής.

Πλην του επιμέρους περιεχομένου, που αφορά διατιθέμενα προϊόντα και υπηρεσίες τρίτων, και που διακρίνεται από τα σήματα και τα διακριτικά γνωρίσματα αυτών αλλά και των ρητά αναφερομένων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), η ιστοσελίδα www.visitmegara.gr στο σύνολό της, καθώς και κάθε περιεχόμενο στοιχείο αυτής, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά και όχι περιοριστικά των εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών, ηλεκτρονικών αρχείων, όπως και ο συνολικός διασχηματισμός όλων των ανωτέρω στοιχείων και η μορφοποίηση αυτών, αποτελούν  πνευματική ιδιοκτησία της ΔΗΚΕΔΗΜΕ. Απαγορεύεται ρητά κάθε αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Η ανωτέρω απαγόρευση δεν καταλαμβάνει την προσωρινή αυτοματοποιημένη αναπαραγωγή, που διενεργείται κατά τη διαδικασία πλοήγησης του χρήστη στην ιστοσελίδα www.visitmegara.gr ή αντίγραφα που τυχόν αποστέλλονται από την ίδια την ΔΗΚΕΔΗΜΕ στο χρήστη κατά την παροχή των υπηρεσιών, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης δεν αναπαράγει, δε διανέμει, δεν παρουσιάζει δημόσια ούτε με άλλο τρόπο χρησιμοποιεί αυτά, ούτε τα τροποποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο και διατηρεί πάντοτε τις επισημειώσεις που αφορούν πνευματικά, βιομηχανικά ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Η  εμφάνιση του ανωτέρω, προστατευμένου από το νόμο, περιεχομένου στο διαδικτυακό τόπο  www.visitmegara.gr, δε συνιστά κατά κανένα τρόπο μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης αυτών, ούτε θα πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.

Περιορισμός ευθυνών

Το visitmegara.gr καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες και τα λοιπά στοιχεία που παρέχει το ίδιο στον δικτυακό τόπο του είναι ορθά και πλήρη, αλλά δεν εγγυάται και απεκδύεται κάθε ρητής ή σιωπηρής ευθύνης και έναντι τρίτων, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης ως προς ενδεχόμενα περαιτέρω λάθη, ανακρίβειες ή παραλείψεις. Το visitmegara.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προβαίνει σε αλλαγές του δικτυακού τόπου οποτεδήποτε κρίνει απαραίτητο, χωρίς προειδοποίηση. Το visitmegara.gr δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τυχόν ειδικές, έμμεσες, συνακόλουθες ή περιστασιακές, θετικές ή αποθετικές ζημίες, που προκύψουν από οποιουδήποτε είδους χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στον διαδικτυακό τόπο του.

Το visitmegara.gr περιέχει συνδέσμους (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους. Οι τόποι αυτοί δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό του και συνεπώς το visitmegara.gr δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών τους. Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη / χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το visitmegara.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Σε καμία περίπτωση το visitmegara.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ειδική, άμεση, έμμεση, ποινική, δευτερογενή ζημία ή οποιεσδήποτε ζημίες γενικώς, απορρέουσες από απώλεια χρήσης, στοιχείων ή κερδών, ανεξαρτήτως αιτίας ή τρόπου, που προέρχεται από ή σε σχέση με τη χρήση ή εκτέλεση λογισμικού, παροχή ή ανεπάρκεια παροχής υπηρεσιών, την πρόσβασή σας ή τη μη ικανότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες ή τη δική σας χρήση και στήριξη σε πληροφορίες διαθέσιμες σε αυτές τις υπηρεσίες, περιλαμβανομένης οποιασδήποτε δευτερογενής, ειδικής ή παρόμοιας ζημίας.

Χωρίς περιορισμό σχετικά με τη γενικότητα των ανωτέρω, λόγω της φύσης του Διαδικτύου (Internet), των ηλεκτρονικών υπολογιστών, της ροής των πληροφοριών στο Διαδίκτυο και άλλων τεχνικών και οικονομικών πρακτικών, οι πληροφορίες στο Διαδίκτυο είναι ασφαλείς μόνο έως ορισμένο βαθμό, ενώ ενδέχεται να υποκλαπούν ή να αποσταλούν κατά λάθος ή κατά βούληση τρίτου σε άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, με την ιδιότητά σας ως χρήστες αποδέχεσθε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κίνδυνοι συνυφασμένοι με τη χρήση αυτών των υπηρεσιών ή μέσω αυτών και του υπολογιστή εξυπηρέτησης δικτύου του visitmegara.gr .

Το visitmegara.gr δεν εξασφαλίζει ούτε εγγυάται ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα ή πληροφορία στον δικτυακό αυτό τόπο θα είναι ελεύθερα από ιούς, ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό στοιχείο με καταστροφικές δυνατότητες για το λειτουργικό σύστημα του προσωπικού υπολογιστή σας. Είναι αποκλειστική ευθύνη του κάθε χρήστη να απομονώσει λογισμικό και αρχείο πληροφοριών (files), να εφαρμόσει «αντι-μολυντικό» λογισμικό και με δικό του τρόπο να διασφαλίσει ότι το λογισμικό που χρησιμοποιεί, καθώς και τα αρχεία πληροφοριών (files), αν μολυνθούν δεν θα καταστρέψουν τις πληροφορίες ή το σύστημά του.

Το visitmegara.gr διατηρεί το δικαίωμα και την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια: (α) να πραγματοποιήσει βελτιώσεις ή / και τροποποιήσεις σε κάθε υπηρεσία ή / και λογισμικό που παρέχονται σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, (β) να παύσει την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ή / και λογισμικού και να απέχει από τη δημοσίευση στον δικτυακό του τόπο και να διαγράφει από αυτόν οποιαδήποτε πληροφορία ή υλικό παρέχεται ή τοποθετείται από χρήστη, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή χωρίς προειδοποίηση, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά για λόγους λειτουργικότητας, ασφάλειας ή άλλους αναγκαίους λόγους, (γ) να χρησιμοποιήσει τις προτάσεις ή πληροφορίες που διατίθενται από χρήστες – μέλη με όποιο τρόπο κρίνει κατάλληλο στα νόμιμα πλαίσια χρήσης (όπως στην περίπτωση προστασίας προσωπικών δεδομένων).

Προσωπικά δεδομένα

Κατά την επίσκεψη σας στις σελίδες του visitmegara.gr και κατά την εγγραφή σας στις υπηρεσίες του είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ.), προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες για λογαριασμό σας, αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας, ώστε να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα και υπηρεσίες μας. Διευκρινίζεται ότι το visitmegara.gr δεν διαθέτει δημόσια προσβάσιμο κατάλογο ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αναγνωστών του.

Το visitmegara.gr ενεργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στοχεύει στην καλύτερη εφαρμογή της ορθής πρακτικής σε ότι αφορά το Internet. Τα προσωπικά σας στοιχεία τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία του visitmegara.gr και διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σας σχέσης με το visitmegara.gr. Όταν πρόκειται για στοιχεία ατόμων που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί σε κάποια υπηρεσία, αλλά έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε άλλες on-line δραστηριότητες, τα στοιχεία τους διατηρούνται για όσο χρόνο απαιτείται για τη διασφάλιση της ορθής εκτέλεσης της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στο visitmegara.gr χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης. Στοιχεία του αρχείου κοινοποιούνται επίσης στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο χρήστης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997 για τα προσωπικά δεδομένα.

Η δικτυακή κίνηση του visitmegara.gr καταγράφεται και αναλύεται για λόγους βελτίωσης των υπηρεσιών και πληρέστερης ενημέρωσης της αγοράς με cookies. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου μέσω των οποίων ο Server του visitmegara.gr αναγνωρίζει τον υπολογιστή σας. Τα cookies καταγράφουν μόνο τις περιοχές του διαδικτυακού τόπου που ο εν λόγω υπολογιστής έχει επισκεφθεί και για πόσο χρονικό διάστημα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ρυθμίσει τον υπολογιστή του ώστε να αποδέχεται την ύπαρξη των cookies, να ειδοποιείται όταν εκδίδεται ένα cookie ή να απορρίπτει την εγκατάσταση των cookies. Σε περίπτωση που δεν έχετε ρυθμίσει τον υπολογιστή σας να απορρίπτει τα cookies, μπορείτε να σερφάρετε στο διαδικτυακό τόπο του visitmegara.gr ανώνυμα, μέχρι τη στιγμή που θα εγγραφείτε σε κάποια από τις υπηρεσίες του.

Κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, χρησιμοποιούμε υπηρεσίες διαφημιστικών εταιρειών τρίτου μέρους για να σας παρέχουμε διαφημιστικό υλικό. Αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν στοιχεία (δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα, η διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο αριθμός τηλεφώνου σας) σχετικά με τις επισκέψεις σας σε αυτόν αλλά και σε άλλους ιστοτόπους, προκειμένου να σας προσφέρουν διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες του ενδιαφέροντός σας.

Η διεύθυνση IP, μέσω της οποίας ο Η/Υ του επισκέπτη / χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στο visitmegara.gr, κρατείται για τεχνικούς λόγους και αξιοποιείται για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων. Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί αν διαπιστωθεί παράβαση των Όρων Χρήσης.

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη των υπηρεσιών του visitmegara.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος, καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000, όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος – αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου – πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. Σε κάθε περίπτωση το visitmegara.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του visitmegara.gr .

Εφαρμοστέο δίκαιο

Οι ανωτέρω Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, από τις ισχύουσες σε αυτό νομοθετικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις Διεθνείς Συνθήκες και ερμηνεύονται σύμφωνα με τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικού και οικονομικού σκοπού του δικαιώματος. Σε περίπτωση κατά την οποία όρος ή πρόβλεψη των εν λόγω Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης ήθελε κριθεί ως άκυρος ή ακυρώσιμος, τέτοια ακυρότητα ή ακυρωσία δεν θα επηρεάζει την ισχύ των λοιπών όρων, οι δε συμβαλλόμενοι θα καταβάλουν κατά τις προαναφερθείσες αρχές κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντικατασταθούν οι άκυρες ή ακυρώσιμες προβλέψεις ή όροι, με άλλους που να προσεγγίζουν όσο το δυνατό περισσότερο το περιεχόμενο των άκυρων ή ακυρώσιμων όρων ή προβλέψεων. Κάθε διαφορά που θα προκύψει μεταξύ των συμβαλλομένων μερών σχετικά με την ερμηνεία ή εκτέλεση των Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης ή εξ αφορμής αυτών, θα επιλύεται από τα Δικαστήρια Αθηνών.